Košarica je prazna.

Pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji spletne trgovine bymialuna.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju:

 • Fotografija in druge storitve, Tea Leban s.p.
 • Arja vas 88, 3301 Petrovče
 • Davčna številka: 28001737
 • Matična številka: 9047808000
 • Kontakt: info@bymialuna.com ali 031 340 829
 • Davčni zavezanec: NE
 • IBAN SI56 6100 0002 6797 664

S spletno trgovino bymialuna.com (v nadaljevanju »bymialuna.com« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje Tea Leban s.p. (v nadaljevanju »podjetje« ali »ponudnik«).

Spletna trgovina bymialuna.com in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka bymialuna.com in logotip sta v lasti podjetja Tea Leban s.p.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje bymialuna.com, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

2. Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti ponudnika (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi ponudnika za stike z uporabniki.
3. Načini plačila

Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa:

 • Plačilo s plačilnimi karticami.
4. Cene
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Vse cene so izražene v EUR. Vse posebne ponudbe na spletni strani veljajo do navedenega datuma oziroma do razprodaje zalog. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

5. Postopek nakupa in naročilo
Na spletni strani www.bymialuna.com stranka izbere željen izdelek in ga s klikom na gumb Dodaj v košarico, doda v svojo nakupovalno košarico, pred tem pa še izbere velikost in željeno količino izdelka. V nakupovalni košarici so prikazani izdelki, ki jih je kupec med iskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če kupec želi odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora to storiti s klikom na znak x. V zadnjem koraku je potrebno izbrati način plačila, vnesejo se lahko tudi morebitne kode za popust.

Kupec svoje naročilo zaključi s klikom na gumb Zaključi nakup.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani prikaže tekst Vaše naročilo je potrjeno. Poleg tega bomo na elektronski naslov, ki ga je kupec vnesel ob registraciji ali vnosu podatkov za dostavo, poslali elektronsko sporočilo s podrobnostmi o naročilu in plačilu. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima kupec možnost preklicati naročilo brez posledic. Kupcu so v njegovem profilu na spletni strani vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca. Dostop do pogodbe je možen osebno na naslovu podjetja, po pošti ali po e-pošti. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kupec prejme davčno potrjen račun na e-poštni naslov, ki ga je navedel ob naročilu.

6. Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec (ponudnik) mora potrošniku (kupcu) izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna:
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Stvarne napake prijavite na elektronski naslov info@bymialuna.com.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

7. Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. V primeru težav se lahko kupec po pomoč obrne na tel. št. 031340829. Pritožba se odda preko elektronskega naslova info@bymialuna.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Pridržujemo si pravice za zaščito grafičnega in video materiala, opisov in ostalih elementov ter podatkov, ki so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in so v lasti zgoraj omenjenega podjetja Tea Leban s.p.  Zgoraj omenjeni material je prepovedan za uporabo, obdelavo in kakršno koli objavljanje, v kolikor ni to bilo drugače pisno odobreno iz strani ponudnika, konkretno spletne trgovine bymialuna.com.

Splošne pogoje poslovanja je sprejela lastnica spletne trgovine bymialuna.com v Žalcu, dne 26.1.2022.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vam želimo obilo prijetnih nakupov.

Dostava in plačila

1. Dostava

Čas dostave za blago je 1-4 delovne dni od dneva oddaje naročila. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.

Ob naročilu izdelkov v vrednosti nad 50,00 EUR so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Ob naročilu izdelkov v vrednosti do 50,00 EUR znašajo stroški pakiranja in dostave 2,90 EUR.

Možen je tudi osebni prevzem na lokaciji: Tea Leban s.p., Arja vas 88, 3301 Petrovče. Čas prevzema po predhodnem dogovoru. V tem primeru se ne plača poštnih stroškov. Plačilo se v tem primeru poravna preko plačilne kartice. 

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za Slovenijo. Za morebitno dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

V primeru pogostega neprevzemanja poslanih paketov si pridržujemo pravico, da stranka paket plača pred pošiljanjem (po predračunu).

2. Načini plačila

Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa:

 • Plačilo s plačilnimi karticami.
3. Vračilo artiklov

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 • Kupec mora blago vrniti v roku 5-ih delovnih dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe, kasnejših reklamacij ne upoštevamo.
 • Če se je vaš izdelek poškodoval med prevozom ali se ne ujema z vašim naročilom (napačen ali manjkajoč izdelek), nas o tem obvestite po e-pošti  info@bymialuna.com v roku 48 ur od dostave.
 • Uhanov zaradi higienskih razlogov ni mogoče vrniti.
 • Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
 • Kupec pošlje obvestilo o odstopu z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop (14 dni) na kontaktni e-mail info@bymialuna.com.
 • Kupljene izdelke je potrebno vrniti podjetju nepoškodovane, nenošene, v originalni embalaži, z etiketo in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec oz. potrošnik. Če je poštni paket, s katerim je potrošnik prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora potrošnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošta Slovenije.
 • Ko vračate artikle je potrebno predložiti kopijo računa in izpolnjen obrazec za vračilo. Dokumentacijo lahko pošljete tudi na elektronski naslov info@bymialuna.com.
 • Naslov za vračanje paketov: Tea Leban s.p., Arja vas 88, 3301 Petrovče
 • Pri vračanju paketov priporočamo, da ustrezno pripravite artikle na transport in izberete dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljk.
 • Vračilo plačil mora podjetje opraviti nemudoma ali najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
 • Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, ampak ima le zaradi narave spletne trgovine (pogodbe na daljavo) možnost, da še enkrat premisli o nakupu.

OBRAZEC ZA VRAČILO ARTIKLOV

4. Zamenjava
Zamenjave so možne v primeru, da je izdelek nepoškodovan, ni bil nošen in je originalno zapakiran. Rok za zamenjavo artiklov je 14 dni od prevzema blaga. Artikle je možno menjati za drugo velikost (v primeru, da je ta na zalogi) ali za drug artikel v enaki ali višji vrednosti.

Ko zamenjujete artikle je potrebno predložiti kopijo računa in izpolnjen obrazec za zamenjavo, ki ga najdete zgoraj. Ko prejmemo vaše artikle, se bo uredila zamenjava o kateri vas bomo obvestili preko elektronskega naslova.